Skocz do zawartości



Najnowsze tematy




Urodziny dziś

  • nitka - zdjęcie

    nitka (25)

  • kasike - zdjęcie

    kasike (39)

  • piccinini - zdjęcie

    piccinini (25)

  • asia_a - zdjęcie

    asia_a

  • aguha - zdjęcie

    aguha (44)

Aktualizacje statusu

  • Zdjęcie
    Wiola95

    Wczorajszy pierwszy dzień był najgorszy...tyle smakołyków w towarzystwie ale nie uległam! :D Moją wczorajszą najwierniejszą przyjaciółką była woda niegazowana :)

    Pokaż komentarze (1)
Wyświetl wszystkie aktualizacje

Zdjęcie

sos do surówki z kapusty pekińskiej


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 nevermind

nevermind

    Maniak proteinowy

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 103 postów

Napisano 05 marzec 2010 - 20:49

Chcę zrobić surówkę z kapusty pekińskiej i papryki. Czy ktoś ma może jakiś pomysł, jaki sos do tego dodać?
  • 0
Dołączona grafika
1 faza: 20 luty 2010
2 faza: 24 luty

#2 mariec

mariec

    Asystent Dukana

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 808 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 05 marzec 2010 - 20:54

Ja zawsze w domu wcinałam kapustę pekińską z marchewką, trochę cebuli, sól, pieprz, cukier, śmietana. Jutro ma być na obiad, ale muszę trochę ją zmodyfikować (słodzik + jogurt).
Bardzo dobra jest suróweczka z pomidora+ ogórka+ papryki +pekina(ew kukurydza, ale jej nie wolno) z sosem paprykowym do sałatek z biedronki. Niby pisze, żeby dodać wody i oleju, ale ja po prostu wrzucam ten sosik i mieszam. Z pomidora i tak jest dużo wody zazwyczaj.
  • 0
Dołączona grafika
Start diety 2.02.2010 ok -15kg, rezultat 100kg
Podejście II
Start diety 4.04.2011 Może tym razem się uda:)

Pani od reklamy

Pani od reklamy
  • Reklamodawca

#3 Elodie

Elodie

    Białkowy wyjadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 99 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 05 marzec 2010 - 20:57

Ja robię taki najprostszy ale smaczny: jogurt naturalny mieszam z musztardą (ilość - wg własnych preferencji), dodaję czosnek posiekany, sól, pieprz, jaieś ziółka, które mam akurat pod ręką i "łamię" smak kilkoma kroplami octu winnego. Pycha!
  • 0
Dołączona grafika

START I FAZA: 08.02 - 12.02.2010 (utrata 3,2kg)
START II FAZA: 13.02 - do skutku --> (wg Dukana - do 24.05. Wyszło idealnie!
START III FAZA: 24.05 - 16.10.2010

Geniusz ma granice...Głupota nie jest już tak upośledzona.

#4 nevermind

nevermind

    Maniak proteinowy

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 103 postów

Napisano 05 marzec 2010 - 21:33

To wypróbuję jutro Dzięki
  • 0
Dołączona grafika
1 faza: 20 luty 2010
2 faza: 24 luty

#5 Katterinna

Katterinna

    Białkowy wyjadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 90 postów

Napisano 04 lipiec 2010 - 15:58

Sosy do sałatek , które wg przepisu powinno się rozpuszczać w 3 łyzkach wody i 3 oleju rozprowadzam w jogurcie naturalnym i też jest dobre, porównajcie sobie kaloryczność sosu winiar - czosnkowy wg przepisu robiony w jogurcie i jakiś inny obojętnie który.
  • 0

#6 pinka

pinka

    Świeżynka

  • Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 06 wrzesień 2010 - 15:55

A ja w sosach do sałatek olej zastępuję ciekłą parafiną, kompletnie nie czuć różnicy.
  • 0
Dołączona grafika

Pani od reklamy

Pani od reklamy
  • Reklamodawca

#7 Aniulka

Aniulka

    Świeżynka

  • Użytkownik
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Łódź

Napisano 19 wrzesień 2010 - 10:38

A czy ktoś próbował kupić olek parafinowy? W przepisach na sosy Dukana często występuje. W aptece popatrzeli na mnie jak na kosmitę na stronie apteki internetowej i owszem znalazłam, ale z mentolem. Może ktoś wie, gdzie tego szukać, bo znacznie ułatwiłoby nam to życie.
  • 0
Dołączona grafika
Jestem w III fazie!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


statystyka Dieta kopenhaska